OVER MIJ 

Hoewel ik mijn hele leven al gefotografeerd heb ben ik pas sinds een jaar of 8 als professioneel fotograaf aan de slag.

Ik maak voornamelijk vrij werk.

Verlaten fabrieksgebouwen, uitgeputte mijnen, vervallen villa’s fascineren mij en jagen mijn fantasie op hol. Wie waren de mensen die hier hebben geleefd, gewoond, gewerkt, de liefde hebben bedreven en gestorven?

Beelden, godshuizen, muurschilderingen/graffiti. Het zijn allemaal uitingen van de zaken die mensen beroeren. Geloof, woede, blijdschap, frustratie. En zoveel meer. Een afbeelding op een afgebrokkelde muur heeft voor mij vaak meer zeggingskracht dan de televisiebeelden van een man die een molotovcocktail naar een politiebusje gooit.

Ik kan ook fantaseren over de beelden die roestige stukken ijzer, vermolmde boomstammen etc. bij mij oproepen. Ik verzamel die beelden tot series, die groot kunnen worden en lang kunnen duren. Ik haal er dan weer beelden af en voeg er beelden aan toe.

En ik ben blij dat ik kan samenwerken met Joke Ruijs (www.jokeruijs.nl), een Nederlandse kunstenares die in Duitsland woont en sommige van mijn foto’s beschildert. Het is een volledig vrije samenwerking. Ik stuur haar foto’s en zij besluit of zij er iets bij voelt, er iets mee kan. Zo nee, jammer dan. Zo ja, dan volgt er een symbiose van twee ideeën. Het resultaat is altijd onvoorspelbaar, maar meestal mooier dan wij ieder apart konden bedenken.


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston